Měsíc void of course

12.08.2008 17:36

 

Měsíc void of course  není osobní fenomén, ale odkazuje na aktuální aspekty  Měsíce s ostatními planetami. Není zde žádný vztah k natálnímu horoskopu, a proto void of course Měsíc není interpretován na osobní úrovni.

 

Stadium, kdy Měsíc dokončí aspekt s jinou planetou dříve, než vstoupí do dalšího znamení zvěrokruhu nazýváme začátek  "Měsíc void of course". Aspekty používané pro výpočet void of course Měsíce jsou konjunkce, opozice, kvadratura, trigon a sextil. Aspekty k měsíčním uzlům, Lilith a Chiron se pomíjejí. Toto stadium končí vstupem Měsíce do dalšího zvěrokruhového znamení.

Někteří astrologové předpokládají, že čas void of course Měsíce je nejlepší využít k odpočinku, relaxaci, meditaci, obrácení se do nitra, nebo jednoduše pro užívání si sám. V každém případě, to není vhodná doba pro důležitá rozhodnutí nebo akce, které vyžadují konkrétní výsledek.

Americká astroložka Donna Cunningham například radí využít tento čas na nenáročnou běžnou agendu jako je vedení domácnosti nebo zorganizování si věcí na stole. Dokonce jde jak daleko, že tvrdí, že tento čas může být využit na problémy, které byste raději nechali nevyřešené.

Void of course Měsíce byl původně zaveden astrologem Williamem Lilly v 17. století. Ten tvrdil, že doba během které je Měsíc void of course je nepříznivá pro důležitá rozhodnutí a aktivity. Nicméně Lilly předpokládal, že tato období jsou příznivá, když Měsíc je v Býku, Raku, Střelci nebo v Rybách, to je ve znameních vlády nebo povýšení blahodárného Jupitera a Venuše.

Délka void of course Měsíce se může dost lišit. Může být velmi krátká - někdy trvá jen vteřiny -, ale může také trvat i dva dny. Je dokonce možné, že Měsíc projde celé znamení a nevytvoří žádný aspekt s další planetou. V tomto případě stadium void of course začíná znovu, když Měsíc vstoupí do znamení, nebo void of course spíše pokračuje z předchozího znamení. Toto stadium končí zase se vstupem Měsíce do následujícího znamení.

Jestliže objevíte v denním horoskopu, že Měsíc je void of course a chcete vědět, kdy tato doba skončí, jednoduše hledejte následující vstup Měsíce. Ten může být ve stejný den nebo den následující.

 

Z https://www.astro.com/ přeložil: J.Holeček