Pootočení horoskopů

21.06.2016 14:40

Myslím, že tato metoda porovnávání horoskopů, jejímž autorem je podle všeho Jan Tomáš (nar. 3. 12. 1938, 3:00 SEČ Brandýs n. O. – zemřel 23. 10. 2011), nebyla dosud publikována. Nevím o ní mnoho, jen z poznámek, které jsem zachytil od Jana Tomáše, který ji používal při partnerských výkladech horoskopů.

Při standardním porovnávání se horoskopy „přikládají“ na sebe stejně jako při klasické metodě porovnávání, kdy horoskopy jsou položené na sobě tak, aby znamení byla na obou stejně. Tím se myslí, že jarní bod jednoho horoskopu leží na jarním bodu horoskopu druhého.

V čem je podstata metody pootočení horoskopů? Jak název napovídá, dva horoskopy se vůči sobě natočí tak, aby na sebe padly i jiné prvky, než jenom jarní body. Astrologické programy to neumí, alespoň o žádném nevím. Nezbývá tedy do té doby, než někdo metodu pootočení do některého astrologického programu doplní, použít „metodu průsvitky“, kterou používal i autor metody Jan Tomáš. Vytiskneme si horoskop na průsvitnou fólii a přiložíme na horoskop druhý1.

A teď začneme natáčet. Pootočíme vrchní horoskop tak, aby na sobě ležela Slunce obou horoskopů. Nebo tak, aby na sobě ležely oba Měsíce atd., atd.

K čemu to slouží? Autor metody tak interpretoval, jaký vztah budou mít zkoumaní lidé v různých rolích. Doslova, jak se k sobě „pootočí“. Uvedu krátce nějaké možnosti:

 

Slunce a Slunce – intepretace vzájemného vztahu jako dva dospělí lidé.

Měsíc a Měsíc – interpretace vzájemného vztahu jako děti.

Slunce a Měsíc – vztah k závislému, nebo nemocnému partnerovi.

Venuše a Mars (a obráceně) – erotické vztahy.

 

Další možnosti interpretace si jistě případný zájemce dotvoří podle vlastního úsudku a zkušeností s touto metodou.

 

Jaroslav Holeček

 
--------------------------------------------------------------------

1 Varianta, která lépe odpovídá dnešním možnostem je vytvořit si dva horoskopy jako obrázky a překrýt je a pootočit v nějakém programu. Nejdostupnější bude asi Word. U jednoho horoskopu obrázku nastavit: Pozice – Další možnosti rozložení – Obtékání textu – Před textem. A dále zvolit: Barva – Nastavit průhlednou barvu – a potom kliknout změněným kurzorem na bílou barvu (podklad) v horním horoskopu. Pak s ním  můžeme otáčet a budou viditelné oba.